Yoghurt fromage med blåbær og sitronmelisse

6 personer
Yoghurtfromage-med-blabaer-og-citronmelisse_Lindahls2253
Det du skal bruke
3 plater gelatin
5 dl Salakis tyrkisk yoghurt
5 ss muscovadosukker eller mørkt rørsukker
½ dl kaldpresset eplemost
2 dl kremfløte
150 g friske blåbær
Litt sitronmelisse
Våre produkter
Det du skal lage

Gelatin legges i kaldt vann.

Ha yoghurt og sukker i en skål, og rør det sammen så sukkeret løses opp. Varm eplemosten opp i en liten kjele, og smelt gelatine. Pisk fløten til lett krem. Rør forsiktig eplemosten ned i yoghurten – her er det viktig at eplesaften ikke er for varm, og yoghurten for kald. Da vil gelatinen klumpe seg når den blandes i yoghurten. Vend den piskede kremen ned i blandingen. Hell fromasjen i små porsjonsskåler eller i en stor skål, og sett den i kjøleskapet i 2-3 timer, slik at den stivner før servering.

Server med friske blåbær og sitronmelisse på toppen.

Fromasjen kan serveres med forskjellige friske bær eller stekt frukt.