• Tyrkisk yoghurt
  • Gresk yoghurt
  • Annet

Tyrkisk Yoghurt 10% kan brukes til alt

Tyrkisk yoghurt er mild yoghurt med en behagelig syre og en deilig kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt, som kan brukes til nesten alt. Deilig til frokost og som mellommåltid, enten som den er, eller med bær og frukt. Perfekt til alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i varme retter men da må du ikke koke den. Rør den inn like før servering.

Tyrkisk yoghurt 10 % fett er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til retter som er litt syrlige, for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte og yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 528 KJ/129 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,1 g
hvorav sukkerarter 5,1 g

Protein 4,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 4,8 g

Fås i 500 g, 1 kg og 5 kg.

Økologisk Tyrkisk Yoghurt 10% – mild og kremet

Vår økologiske yoghurten er som de andre tyrkisk yoghurt-variantene, mild i smaken og den har en behagelig syre og kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt, som kan brukes til alt. Deilig til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt for alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i matlaging til vame retter der du passer på at den ikke koker.

Tyrkisk yoghurt er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til retter som er litt syrlige, for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert og homogenisert melk, høypasteurisert og homogenisert ost, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 520 KJ/125 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 4,3 g
hvorav sukkerarter 4,3 g

Protein 3,9 g

Salt 0,10 g

 

Laktose: 4,1 g

Fås i 1 kg

Tyrkisk Lettyoghurt 3,5% god smak og lavere fett 

Tyrkisk yoghurt med kun 3,5 % fett. Mild, med en behagelig syre og kremet konsistens. Fantastisk til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt til kalde sauser, kremer, desserter, baking og til matlagning der du varmer men ikke koker yoghurten.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 291 KJ/70 kcal

Fett 3,5 g
hvorav mettet fett 2,3 g

Karbohydrat 5,5 g
hvorav sukkerarter 5,5 g

Protein 4 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 5,2 g

Fås i 1 kg

Tyrkisk Yoghurt i laktosefri utgave

Tyrkisk Laktosefri yoghurt er mild og har en behagelig syre og kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt som kan brukes til alt. Deilig til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt for alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i matlaging der du kan varme den men ikke koke yoghurten.

Tyrkisk yoghurt er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til alle retter som er litt syrlige, som for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur, laktaseenzym.

Næringsverdi / 100 g

Energi 528 KJ/129 kcal

Fett 10 g

hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,1 g

hvorav sukkerarter 5,1 g

Protein 4,2 g

Salt 0,13 g

Fås i 500 g og 1 kg

Gresk Yoghurt 10% etter gresk originaloppskrift

Gresk yoghurt har en frisk smak, og er litt mer syrlig enn tyrkisk yoghurt. Den greske inneholder også litt mer protein, noe som gir en noe fastere konsistens. Det gjør den også spesielt egnet til tzatziki og andre blandinger med grønnsaker, frukt og bær. Protein tar nemlig opp eventuell væske. Perfekt til frokost og mellommåltid, og til kalde retter og desserter, kakefyll og søte kremer, der den både tilfører oppfriskende syre og fastere konsistens.

Gresk yoghurt med kun 10 % fett er et bra alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones, spesielt når du vil ha en litt fastere konsistens. Prøv for eksempel å bytte ut en del av den revne osten med gresk yoghurt når du gratinerer, så får du et likte godt, men litt magrere resultat.

Tips: Du kan koke Salakis greske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 557 KJ/134 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,8 g
hvorav sukkerarter 5,8 g

Protein 5,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 5,5 g

Fås i 1 kg og 5 kg

Russisk yoghurt 17% – like god kald som varm

Russisk yoghurt inneholder 17 % fett. Det gjør den rundere i smaken men med yoghurtens milde, friske syre i behold. Den har en myk, kremet konsistens, slik som vispet fløte. Den er også et godt alternativ til crème fraiche, fløte og rømme som alle har høyere fettinnhold.

Like god kald som varm

Russisk yoghurt har meget gode kokeegenskaper. Den er derfor særlig velegnet til varme retter som sauser og paier, hvor den tåler den høye temperaturer uten å skille seg eller bli kornet. Den går også godt sammen med retter som selv inneholder syre og hvor andre meieriprodukter da har lett for å skille seg.

Den er naturligvis også god i kalde retter, den holder på væsken godt og er velegnet til  salater som brukes i f.eks. wraps og pitabrød. Men den er også perfekt til flotte desserter. I kakefyll, kremer, pannacotta, is og fromasjer gir yoghurten en fast konsistens som gjør gelatin eller andre fortykningsmidler unødvendig. Den milde syren balanserer bær, frukt og annet søtt perfekt.

Ingredienser: Pasteurisert melk, pasteurisert fløte og yoghurtkultur

Næringsverdi / 100 g:

Energi 758 KJ/183 kcal

Fett 17 g

hvorav mettet fett 11,1 g

Karbohydrat 4,2 g

hvorav sukkerarter 4,2 g

Protein 3,4 g

Salt 0,08 g

Fås i 500 g og 3 kg

Tzatziki smaker sommer og friske agurker 

En typisk rett fra Middelhavsområdet. Tzatziki kjøler på en varm sommerdag og bringer frem minner om sol og varme når den nytes på en vinterdag. Vår gode og smakfulle Tzatziki inneholder massvis av fersk agurk. Den kan med fordel brukes til grillet mat – eller som tilbehør til kjøttretter eller hjemmebakt brød. Kommer i praktisk pakning som du kan ta med på hytta eller i båten. Raskt og praktisk: Ta en bagett-bit, dypp i Tzatziki – og du har en forrett.

Ingredienser: Mager friskost 29 % (melk, syrningskultur, løpe) yoghurt 27 % (melk, maisstivelse, syrningskultur), agurk 19 %, rapsolje, vann, hvitløk 3 %, løk, maisstivelse, sukker, eggeplomme, salt, eddik, urter, sennep, krydder, dextrose, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xanthan), surhetsregulerende middel (sitronsyre), konserveringsmiddel (natriumbensoat, kaliumsorbat), stabiliseringsmiddel (pektin).

Næringsverdi / 100 g:

Energi 554 KJ/133 kcal

Fett 10,2 g

hvorav mettet fett 0,9 g

Karbohydrat 4,9 g

hvorav sukkerarter 3,8 g

Protein 5 g

Salt 0,80 g

Fås i 500 g og 2 kg