Omelett med yoghurtkrem

4 personer
Salakis_Omelett_1400x1400px
Det du skal bruke
8 egg
2 dl melk
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
Salt
Friskkvernet pepper
1 løk
5 kvister timian
2 ss olivenolje
10 g smør
Pepperfruktkrem:
2 røde paprikaer
1 frisk rød chili, uten kjerner
1 ss olivenolje
1 ss epleeddik
2 dl Salakis tyrkisk yoghurt
2 ansjosfileter (kan utelates)
Salt
Friskkvernet pepper
Våre produkter
Det du skal lage
Omelett med yoghurtkrem

Ha eggene i en stor skål, ett av gangen, slik at du kan sjekke friskheten. Tilsett melk og yoghurt, og pisk grundig. Krydre med salt og pepper. Skrell løk og snitt i svært fine strimler, skyll og hakk opp timian. Varm opp en panne, ha i olje som du smører på og la det steke. Legg løk og timian på pannen og la løkene steke i ca. 5 min til de blir bløte og faller sammen. Krydre med litt salt og friskvernet pepper.

Ha eggemassen på pannen og la den steke et par minutter til den har satt seg i bunnen. Plasser deretter pannen i ovnen på 180 grader og stek eggekaken til den er fast og gyllen på toppen, ca. 10 min. Ta eggekaken ut av ovnen. Husk at håndtaket på pannen er svært varm.

Del eggekaken i porsjonsstykker og server med pepperfruktkrem på toppen, sprøtt brød og litt frisk timian.
Pepperfruktkrem:
Skyll pepperfrukt i kaldt vann, del chilien på langs, skrap ut frøene og ha begge i et ildfast fat. Drypp med olivenolje og eddik. Sett fatet i ovnen og stek paprikaene på 200 grader i 15–20 min slik at de blir godt stekt og faller litt sammen.

Ta paprikaene ut av ovnen og ha litt plastfilm over, slik at de kan ligge og dampe i 5–10 min og løsne skinnet. Ta skinnet av paprikaene og chilien, ha det i en blender sammen med yoghurt, ansjos, salt og pepper og bland til en glatt rød krem.

Ha kremen i en skål og la den kjøle litt og «sette» seg.