Tyrkisk Yoghurt 10% kan brukes til alt

Tyrkisk yoghurt er mild yoghurt med en behagelig syre og en deilig kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt, som kan brukes til nesten alt. Deilig til frokost og som mellommåltid, enten som den er, eller med bær og frukt. Perfekt til alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i varme retter men da må du ikke koke den. Rør den inn like før servering.

Tyrkisk yoghurt 10 % fett er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til retter som er litt syrlige, for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte og yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 528 KJ/129 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,1 g
hvorav sukkerarter 5,1 g

Protein 4,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 4,8 g

Fås i 500 g, 1 kg og 5 kg.