• Tyrkisk yoghurt
  • Gresk yoghurt
  • Annet

Tyrkisk Yoghurt 10% kan brukes til alt

Tyrkisk yoghurt er mild yoghurt med en behagelig syre og en deilig kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt, som kan brukes til nesten alt. Deilig til frokost og som mellommåltid, enten som den er, eller med bær og frukt. Perfekt til alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i varme retter men da må du ikke koke den. Rør den inn like før servering.

Tyrkisk yoghurt 10 % fett er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til retter som er litt syrlige, for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte og yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 528 KJ/129 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,1 g
hvorav sukkerarter 5,1 g

Protein 4,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 4,8 g

Fås i 500 g, 1 kg og 5 kg.

Økologisk Tyrkisk Yoghurt 10% – mild og kremet

Vår økologiske yoghurten er som de andre tyrkisk yoghurt-variantene, mild i smaken og den har en behagelig syre og kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt, som kan brukes til alt. Deilig til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt for alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i matlaging til vame retter der du passer på at den ikke koker.

Tyrkisk yoghurt er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til retter som er litt syrlige, for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert og homogenisert melk, høypasteurisert og homogenisert ost, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 520 KJ/125 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 4,3 g
hvorav sukkerarter 4,3 g

Protein 3,9 g

Salt 0,10 g

 

Laktose: 4,1 g

Fås i 1 kg

Tyrkisk Lettyoghurt 3,5% god smak og lavere fett 

Tyrkisk yoghurt med kun 3,5 % fett. Mild, med en behagelig syre og kremet konsistens. Fantastisk til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt til kalde sauser, kremer, desserter, baking og til matlagning der du varmer men ikke koker yoghurten.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 291 KJ/70 kcal

Fett 3,5 g
hvorav mettet fett 2,3 g

Karbohydrat 5,5 g
hvorav sukkerarter 5,5 g

Protein 4 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 5,2 g

Fås i 1 kg

Tyrkisk Yoghurt i laktosefri utgave

Tyrkisk Laktosefri yoghurt er mild og har en behagelig syre og kremet konsistens. Det gjør den til en god allround-yoghurt som kan brukes til alt. Deilig til frokost og mellommåltid, som den er eller med bær og frukt. Perfekt for alle typer dressinger, kalde sauser og desserter. Vil du ha et saftig og holdbart brød når du baker, kan du erstatte smør og væske helt eller delvis med tyrkisk yoghurt. Bruk den også i matlaging der du kan varme den men ikke koke yoghurten.

Tyrkisk yoghurt er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones. Bytt ut og nyt den friske smaken. Syren gjør også at yoghurten passer godt til alle retter som er litt syrlige, som for eksempel tomatbaserte gryteretter. I søtt selskap gir yoghurtens friske smak også en herlig kontrast.

Tips: Du kan koke Salakis tyrkiske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig for å oppnå et godt resultat.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur, laktaseenzym.

Næringsverdi / 100 g

Energi 528 KJ/129 kcal

Fett 10 g

hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,1 g

hvorav sukkerarter 5,1 g

Protein 4,2 g

Salt 0,13 g

Fås i 500 g og 1 kg

Gresk Yoghurt 10% etter gresk originaloppskrift

Gresk yoghurt har en frisk smak, og er litt mer syrlig enn tyrkisk yoghurt. Den greske inneholder også litt mer protein, noe som gir en noe fastere konsistens. Det gjør den også spesielt egnet til tzatziki og andre blandinger med grønnsaker, frukt og bær. Protein tar nemlig opp eventuell væske. Perfekt til frokost og mellommåltid, og til kalde retter og desserter, kakefyll og søte kremer, der den både tilfører oppfriskende syre og fastere konsistens.

Gresk yoghurt med kun 10 % fett er et bra alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones, spesielt når du vil ha en litt fastere konsistens. Prøv for eksempel å bytte ut en del av den revne osten med gresk yoghurt når du gratinerer, så får du et likte godt, men litt magrere resultat.

Tips: Du kan koke Salakis greske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 557 KJ/134 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,8 g
hvorav sukkerarter 5,8 g

Protein 5,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 5,5 g

Fås i 1 kg og 5 kg

Tzatziki smaker sommer og friske agurker 

En typisk rett fra Middelhavsområdet. Tzatziki kjøler på en varm sommerdag og bringer frem minner om sol og varme når den nytes på en vinterdag. Vår gode og smakfulle Tzatziki inneholder massvis av fersk agurk. Den kan med fordel brukes til grillet mat – eller som tilbehør til kjøttretter eller hjemmebakt brød. Kommer i praktisk pakning som du kan ta med på hytta eller i båten. Raskt og praktisk: Ta en bagett-bit, dypp i Tzatziki – og du har en forrett.

Ingredienser: Mager friskost 29 % (melk, syrningskultur, mikrobiel løpe) yoghurt 27 % (melk, maisstivelse, syrningskultur), agurk 20 %, rapsolje, vann, hvitløk 3 %, løk, maisstivelse, sukker, eggeplomme, salt, eddik, urter, sennep, krydder, dextrose, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xanthan), surhetsregulerende middel (sitronsyre), konserveringsmiddel (natriumbensoat, kaliumsorbat), stabiliseringsmiddel (pektin).

Næringsverdi / 100 g:

Energi 550 KJ/130 kcal

Fett 10 g

hvorav mettet fett 1,0 g

Karbohydrat 5,0 g

hvorav sukkerarter 4,0 g

Protein 5,0 g

Salt 0,80 g

Fås i 500 g og 2 kg

Salakis matlagingsyoghurt med 10% fett er et godt alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraîche og majones. Bruk yoghurten i f.eks taco, dressinger og marinader eller i desserter, smoothies og is. Smaken er frisk og lett syrlig.

 

Selve begeret består av papir laget av nordiske trær. Det inneholder derfor 60% mindre plast enn et tilsvarende beger av plast. Selve begeret sorteres i papiravfallet. Lokket sorteres i plastavfallet. Folien sorteres som metall.

Ingredienser: Høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

 

Næringsverdi / 100 g

Energi 500 KJ

Fett 10 g

hvorav mettet fett 6,4 g

Karbohydrat 3,4 g

hvorav sukkerarter 3,4 g

Protein 3,2 g

Salt 0,1 g

Fås i 200 g

Salakis matlagingsyoghurt med 24 % fett, noe som gjør den ekstra kremet. Det høye fettinnholdet betyr også at denne matlagingsyoghurten kan kokes uten at den skiller seg. Den egner seg derfor veldig godt til varme retter som gryter, supper, sauser og desserter. Den vil med sin kremet konsistens og milde, friske smak gi et ekstra løft til retten.

Selve begeret består av papir laget av nordiske trær. Det inneholder derfor 60% mindre plast enn et tilsvarende beger av plast. Selve begeret sorteres i papiravfallet. Lokket sorteres i plastavfallet. Folien sorteres som metall.

Ingredienser: Høypasteurisert fløte og yoghurtkultur.

 

Næringsverdi / 100 g:

Energi 1000 kJ

Fett 24 g
hvorav mettet fett 15 g

Karbohydrat 2,8 g
hvorav sukkerarter 2,8 g

Protein 2,7 g

Salt 0,1 g

 

Fås i 200 g