Gresk Yoghurt 10% 

Gresk yoghurt laget etter gresk originaloppskrift.

Denne yoghurt har en frisk smak, og er litt mer syrlig enn tyrkisk yoghurt. Den greske inneholder også litt mer protein, noe som gir en noe fastere konsistens.

Gresk yoghurt med 10% fett er et bra alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones, spesielt når du vil ha en litt fastere konsistens.

Gresk Yoghurt er spesielt egnet til tzatziki og andre blandinger med grønnsaker, frukt og bær. Protein tar nemlig opp eventuell væske.

Perfekt til frokost og mellommåltid, og til kalde retter og desserter, kakefyll og søte kremer, der den både tilfører oppfriskende syre og fastere konsistens.

Prøv også å bytte ut en del av den revne osten med gresk yoghurt når du gratinerer, så får du et likte godt, men litt magrere resultat.

Tips: Du kan koke Salakis greske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig.

Ingredienser

Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

 

Fås i 1 kg og 5 kg

Næringsverdi / 100 g:

Energi 557 kJ/134 kcal
Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g
Karbohydrat 5,8 g
hvorav sukkerarter 5,8 g
Protein 5,2 g
Salt 0,13 g

Laktose: 5,5 g

 

Gresk Yoghurt 0% 

Gresk yoghurt 0% er et sunnere alternativ til den opprinnelige Greske 10% Yoghurt’en. Til tross for et lavere fettinnhold, har vi beholdt den kremete konsistensen og den friske, syrlige smaken, som gresk yoghurt er kjent for. I tillegg til å være fri for fett er yoghurten også rik på proteiner og er laktosefri.

Produktet har mange bruksmuligheter i kjøkkenet. Bruk den som frokostyoghurt med f.eks nøtter og bær, i smoothies, som mellommåltid, i dressinger, i baking og i desserter som et kalorifattig alternativ.

Ingredienser:

Høypasteurisert melk, myseproteinkonsentrat, syre (sitronsyre), yoghurtkultur, laktaseenzym.

 

Fås i 500 g

Næringsverdi / 100g:

Energi: 280 KJ / 65 kcal
Fett: 0 g
hvorav mettet fett: 0 g
Karbohydrat: 2,8 g
hvorav sukkerarter: 2,8 g
Protein: 13 g
Salt: 0,1 g

 LAKTOSEFRI