Gresk Yoghurt 10% etter gresk originaloppskrift

Gresk yoghurt har en frisk smak, og er litt mer syrlig enn tyrkisk yoghurt. Den greske inneholder også litt mer protein, noe som gir en noe fastere konsistens. Det gjør den også spesielt egnet til tzatziki og andre blandinger med grønnsaker, frukt og bær. Protein tar nemlig opp eventuell væske. Perfekt til frokost og mellommåltid, og til kalde retter og desserter, kakefyll og søte kremer, der den både tilfører oppfriskende syre og fastere konsistens.

Gresk yoghurt med kun 10 % fett er et bra alternativ til fetere produkter som rømme, creme fraiche og majones, spesielt når du vil ha en litt fastere konsistens. Prøv for eksempel å bytte ut en del av den revne osten med gresk yoghurt når du gratinerer, så får du et likte godt, men litt magrere resultat.

Tips: Du kan koke Salakis greske yoghurt uten at den skiller seg om du først rører den ut med litt maizena. Litt ekstra jobb, men overkommelig.

Ingredienser: Høypasteurisert melk, høypasteurisert fløte, yoghurtkultur.

Næringsverdi / 100 g:

Energi 557 KJ/134 kcal

Fett 10 g
hvorav mettet fett 6,6 g

Karbohydrat 5,8 g
hvorav sukkerarter 5,8 g

Protein 5,2 g

Salt 0,13 g

 

Laktose: 5,5 g

Fås i 1 kg og 5 kg