Greske kjøttkaker og grov tzatziki

20 stk
Græske-frikadeller-og-grov-tzatziki_Lindahls2261 Græske-frikadeller-og-grov-tzatziki_Lindahls2261
Det du skal bruke
1 håndfull finhakket, bladpersille

1 løk
2 fedd hvitløk
750 g kjøttdeig
1 ss mel
2 egg

1 dl melk

120 g fetaost, smuldret
Litt tørket oregano
15 g salt
Olivenolje
Smør
1 agurk
2 fedd hvitløk
3 dl Salakis gresk yoghurt
1 økologisk sitron, saft og skall
1 bunt kjørvel eller dill, finhakket
Våre produkter
Det du skal lage

Finhakk persille, løk og hvitløk, ha det i en stor skål sammen med kjøtt og salt. Rør farsen til den har en fast konsistens. Deretter røres melet i. Bland eggene i farsen, ett av gangen, rør godt mellom hvert gang. Ha så i melk, smuldret fetaost, oregano og salt. Stek kjøttkakene i en panne med rikelig olje og smør.

Husk alltid å lage en prøvekjøttkake slik at du vet om den smaker godt!

Grov tzatziki

Agurken deles på langs og kjernene fjernes med en skje. Agurken skjæres i skiver på ca. 1 cm. Vend agurkskivene i salt og la dem ligge i en sil i minimum 1 ½ time. Finhakk hvitløken og bland yoghurten sammen med resten av ingrediensene. Smak til med mer salt og pepper etter behov.