Grillet laks, marinert i yoghurt, estragon og sitron, med fennikelsalat

4 personer
Grillet_laks
Det du skal bruke
1 dl Salakis Matlagingsyoghurt
1 ss grov sennep
½ bunt estragon
1 sitron
Salt og nykvernet pepper
600 g laks (4 stykker av 150 g)
2 fennikel
3 ss Salakis Matlagingsyoghurt
2 ss epleeddik eller annen lys frukteddik
2 ss olivenolje
1 tsk akasiehonning
Havsalt og nykvernet pepper
1 ss grov sennep
½ bunt dill
Det du skal lage
Grillet laks marinert i yoghurt, estragon og sitron med fennikelsalat

Rør yoghurt, sennep, hakket estragon, finrevet skall og saft fra sitron, salt og pepper godt sammen.

Smør laks inn med yoghurtmarinaden og la fisken marinere i 10-15 min.

Skjær toppen og bunnen av fenniklene. Finsnitt fenniklene helt tynt, på et julienne-jern eller med en skarp kniv.

Legg fennikelen i en skål med kaldt vann. Fennikelen blir ekstra sprø av å ligge litt i kaldt vann.

Rør yoghurt, eddik, olje, honning, salt, pepper og sennep sammen til en god dressing.

Grill eller stek laks i 2-3 min på hver side, så laksen får en flott gyllen overflate og fortsatt er saftig i midten.

La fennikelen renne godt av seg, og vend den i dressingen. Anrett salaten med dill.

Server den varme laksen med den sprø fennikelsalaten til.