Grillet laks, marinert i yoghurt, estragon og sitron, med fennikelsalat

4 personer
Grillet_laks Grillet_laks
Det du skal bruke
1 dl Salakis Matlagingsyoghurt
1 ss grov sennep
½ bunt estragon
1 sitron
Salt og nykvernet pepper
600 g laks (4 stykker av 150 g)
2 fennikel
3 ss Salakis Matlagingsyoghurt
2 ss epleeddik eller annen lys frukteddik
2 ss olivenolje
1 tsk akasiehonning
Havsalt og nykvernet pepper
1 ss grov sennep
½ bunt dill
Våre produkter
Det du skal lage

Rør yoghurt, sennep, hakket estragon, finrevet skall og saft fra sitron, salt og pepper godt sammen.

Smør laks inn med yoghurtmarinaden og la fisken marinere i 10-15 min.

Skjær toppen og bunnen av fenniklene. Finsnitt fenniklene helt tynt, på et julienne-jern eller med en skarp kniv.

Legg fennikelen i en skål med kaldt vann. Fennikelen blir ekstra sprø av å ligge litt i kaldt vann.

Rør yoghurt, eddik, olje, honning, salt, pepper og sennep sammen til en god dressing.

Grill eller stek laks i 2-3 min på hver side, så laksen får en flott gyllen overflate og fortsatt er saftig i midten.

La fennikelen renne godt av seg, og vend den i dressingen. Anrett salaten med dill.

Server den varme laksen med den sprø fennikelsalaten til.