Tyrkisk kebab

10 spyd
Tyrkisk-kebab_Lindahls2190 Tyrkisk-kebab_Lindahls2190
Det du skal bruke
10 tre- eller metallspyd (trespyd må legges i vann i min 2 timer)
1 kg oksebiff
1 hvitløksfedd
6 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 dl sesamolje
1 ts støtt spisskummen
1 ts karri
1 ts støtt korianderfrø
½ ts støtt tørket chili
1 ts støtt sort pepper
2 ts salt
2 bunter blandede urter (gressløk, karse, persille, dill eller koriander)
Saften av 1 sitron
Våre produkter
Det du skal lage
Tyrkisk kebab

Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger. Bland godt sammen finhakket hvitløk, yoghurt, sesamolje og alle krydderne til det blir en «pasta». Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet og la det mariners i 2 timer.

Sett kjøttet på spyd, og grill til de er ferdige ca 10-15 min.

Urte-dip

Ha alle ingrediensene i en blender, smak til med salt og pepper. Server til kebaben eller annen krydret grillmat.