Grillspyd med yoghurtmarinert lam, tomat, løk og timian

4 personer
Grillspyd-med-marineret-lam,-tomat,-løg-og-timian_Lindahls2196 Grillspyd-med-marineret-lam,-tomat,-løg-og-timian_Lindahls2196
Det du skal bruke
8 tregrillspyd
2 stykker lammebiff, ca. 600 g kjøtt (lammelår kan også brukes)
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 ts spisskumm
½ ts chilipulver
Pepper
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
4 løk
1 ss olivenolje
5 kvister timian
16 cherrytomater
Våre produkter
Det du skal lage

Legg trespydene i vann i 1-2 timer. Dette for at spydene ikke skal begynne å brenne når de grilles.

Skjær lammebiffene i terninger på ca. 2×2 cm og legg dem i en skål.

Rør yoghurt, krydder, finhakket hvitløk og olivenolje sammen til en marinade, hell den over lammekjøttet. Marineres i 2-3 timer, gjerne lenger. (Det kan være en fordel å marinere kjøttet dagen før man skal bruke det).

Skrell løken og skjær den i båter. Vend løken i olivenolje, hakket timian og litt salt. Sett kjøtt, tomat og løk lagvis på spyd, til du har 8 spyd. Grill spydene ca. 2-3 min. på hver side, slik at marinaden på kjøttet ”brenner” godt og gir en flott grill stekeskorpe og grønnsakene blir møre.

Ta spydet av grillen og server med en god salat, ny poteter eller stekte grønnsaker.