Rens aspargesene ved å knekke av den trevlede enden og skylle dem i kaldt vann. Tørk dem godt.
Varm opp en grill (eller en grillpanne). Vend aspargesene i litt olivenolje og grill dem på en varm grill i ca. 2 min. til de blir stekt på yttersiden og fortsatt er gode og sprø i midten. Ta aspargesene av grillen, og dryss dem med havsalt og pepper.
Kjørvelmousseline
Smelt smøret. Pisk sammen eggeplommer og eddik, vann og litt salt i en bolle over et vannbad, til det begynner å tykne som eggedosis. Ta bollen fra vannbadet og pisk så smøret inn litt etter litt inn til sausen er tykk og glatt, (Blir den for tykk ha i litt 1-2 ss vann). Smak til med masse hakket kjørvel, salt, pepper og ev. litt mer eddik.
Rør yoghurten lett, og vend den ned i mousselinen i siste øyeblikk, rett før servering – dette gjør mousselinen lett, luftig og kremet.
Server kjørvelmousselinen til de varme aspargesene, som en forrett eller lunsjrett.