Grillede asparges med kjørvel og lett mousseline

4 personer
Grillede-asparges_Lindahls2177 Grillede-asparges_Lindahls2177
Det du skal bruke
16 grønne asparges
2 ss olivenolje
Havsalt
Pepper
3 eggeplommer
2 ss cidereddik
2 ss vann
150 g smør
1 bunt kjørvel (litt til pynt)
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
Våre produkter
Det du skal lage

Rens aspargesene ved å knekke av den trevlede enden og skylle dem i kaldt vann. Tørk dem godt.

Varm opp en grill (eller en grillpanne). Vend aspargesene i litt olivenolje og grill dem på en varm grill i ca. 2 min. til de blir stekt på yttersiden og fortsatt er gode og sprø i midten. Ta aspargesene av grillen, og dryss dem med havsalt og pepper.

Kjørvelmousseline 

Smelt smøret. Pisk sammen eggeplommer og eddik, vann og litt salt i en bolle over et vannbad, til det begynner å tykne som eggedosis. Ta bollen fra vannbadet og pisk så smøret inn litt etter litt inn til sausen er tykk og glatt, (Blir den for tykk ha i litt 1-2 ss vann). Smak til med masse hakket kjørvel, salt, pepper og ev. litt mer eddik.

Rør yoghurten lett, og vend den ned i mousselinen i siste øyeblikk, rett før servering – dette gjør mousselinen lett, luftig og kremet.

Server kjørvelmousselinen til de varme aspargesene, som en forrett eller lunsjrett.