Grillede lammekoteletter med grillet sommerkål

4 personer
Salakis_Grillede lammekoteletter_1400x1400px
Det du skal bruke
10 korianderfrø
1 stjerneanis
10 fennikelfrø
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
8 stk. lammekoteletter
Grillet sommerkål:
1 spisskål/sommerkål
1 dl olivenolje
½ dl epleeddik
1 ts akasiehonning
2 sjalottløk
¼ frisk rød chili uten kjerner
2 ss kapers
1 bunt dill
Salt
Friskkvernet pepper
100 g salatost
Våre produkter
Det du skal lage

Rist krydderet på en tørr panne til de begynner å «poppe». Ha krydderet i en morter og knus dem. Ha yoghurt i en skål, tilsett hakket hvitløk, krydder og olivenolje og bland det godt sammen. Vend lammekotelettene i yoghurtmarinaden og la dem marinere i minst 2–3 timer, gjerne over natten.

Grill kotelettene på en varm grill i ca. 2–3 min på hver side slik at de får en flott grilloverflate og fortsatt er saftige i midten.

Ta kotelettene av grillen og server dem med den grillede sommerkålen.
Grillet sommerkål
Ta ev. bort stygge ytterblader på kålen, skjær kålen på langs i 8 stykker og skyll den gjennom med kaldt vann og la vannet renne av.

Rør olivenolje, eddik og honning sammen til en dressing. Skrell sjalottløk og hakk fint, hakk chili, kapers og dill, ha alt i dressingen og vend det godt sammen. Legg kålen på en varm grill og grill den 1–2 min på hver side, slik at den får en flott grillet ytterside og fortsatt er sprø i midten. Krydre med salt og pepper.

Ta kålen av grillen og ha det over på et fat og ha på dressingen mens kålen fortsatt er varm, slik at den «suger» dressingen til seg. Dryss med salatost på toppen og server til de grillede lammekotelettene.