Grillet kylling med sennep, timian og yoghurt. Grønn salat med «mormor-dressing» og sitronpoteter

4 personer
Grillet-kylling-og-grøn-salat-med-mormordressing-og-Citronkartofler_Lindahls2159 Grillet-kylling-og-grøn-salat-med-mormordressing-og-Citronkartofler_Lindahls2159
Det du skal bruke
1 maiskylling (ca. 1,2 -1½ kg)
1 ss sennep
2 ss olivenolje
1 ts tørket chili
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 økologisk sitron
3 kvister rosmarin
Havsalt og pepper
500- 700g poteter
5 fedd hvitløk
Rosmarin + Timian
2 dl olivenolje
1 økologisk sitron
50 g polentamel eller griljermel
3 ss fløte
1 ss Salakis tyrkisk yoghurt
1-2 ts sukker
3 ss sitronsaft + 1 ts revet sitronskall
Litt revet muskatnøtt
2 stk hjertesalat
2-3 dl brødkrutonger
Våre produkter
Det du skal lage

Del kyllingen i 2. Rør sammen yoghurt, sennep, olivenolje, chili, finrevet sitronskall, sitronsaft og hakket rosmarin. Smør kyllingen inn på begge sider med marinaden. La den ligge og trekke et par timer i kjøleskapet. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen på grillen og grill den i ca. 15-20 min. på hver side til den blir gyllen og sprø. Skjær kyllingen i mindre biter før servering. Server den sammen med en god grønn salat vendt i «mormordressing» og sprø sitronpoteter.

Sprø sitronpoteter

Skjær potetene i båter, bland dem med hvitløk, rosmarin, timian og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Ha alt i en ildfast form,  dryss over polenta og legg på sitron i skiver. Stek potetene i en forvarmet ovn, ved 220 grader i ca.  45 min.

Salat

Rør godt sammen alle ingrediensene til mormordressingen, og la den stå i 10 min.

Del salathodene i 4, skyll dem i kaldt vann, og slyng dem tørre i en salatslynge eller i et rent kjøkkenhåndkle (hvis det er vann på salaten, vil dressingen ikke henge fast). Like før servering vendes salaten med dressingen, krydres med salt og pepper og krutongene blandes inn.