Humus med yoghurt og chilipepper

4 personer
Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149 Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149
Det du skal bruke
200 g kikerter, som har ligget i bløt i kaldt vann natten over
1 gulrot
1 løk
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1½ dl Salakis gresk yoghurt
1 sitron
Havsalt og pepper
1 ss. chilipepper
Våre produkter
Det du skal lage

Hell vannet fra kikertene.  Ha dem i en kjele med friskt vann sammen med grovt skåret gulrot, løk og hvitløk. Kok opp, og la det hele koke i ca. 1 time, til kikertene er møre.

Hell av overskytende vann. Ha kikerter, grønnsaker olivenolje, yoghurt, finrevet sitronskall og sitronsaft i en blender. Kjør til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.

Ha humus i en skål og avkjøl den i kjøleskapet. Før servering drysses finhakket chilipepper over. Server den ved siden av grillmaten eller som dipp.