Romesco (dip på brent paprika, mandler, hvitløk og yoghurt)

4 personer
Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149 Humus-med-yoghurt-og-piment-de-esplette_Og-Romesco_Lindahls2149
Det du skal bruke
4 stekte røde paprikaer
½ dl Salakis gresk yoghurt

2 skiver loff fra dagen før, uten skorpe
1 ts tabasko

1 fedd hvitløk
2 ts tomatpuré

100 g ristede mandler
2 ss sherry-vineddik

1 ts salt

Pepper

½ dl olivenolje

Våre produkter
Det du skal lage

Stek de hele paprikaene på 250º i 10-15 min. til de er godt brent. Ta paprikaene ut av ovnen, og legg dem i en plastpose og lukk igjen. Dette gjør at paprikaen ligger og ”damper” og skinnet løsner. Det blir derfor lettere å få av. Trekk av skinnet med en urtekniv og fjern kjernene. Bland alle ingredisene i en blender og kjør til du har en glatt krem.

Romesco blir litt tykkere når den har stått litt da brød og mandler suger til seg yoghurt og olje, og derved gir en litt fastere konsistens.

Kan holde seg i ca. 7 dager på kjøleskapet