Stek nøtter og kjerner på en varm panne slik at nøttene og kjernene blir gyllne. Avkjøl dem før de grovhakkes. Drysses over ved servering.
Kan lages i en større mengde og oppbevares i et glass – klart til å drysses over yoghurt, desserter eller salater.
Vaniljeyoghurt
Del vaniljestangen, og skrap ut frøene, bland de med melisen Rør yoghurten med melis, finrevet sitronskall og sitronsaft. Rør godt. La kremen stå i 10-15 min. før du serverer, slik at smaken av vanilje og sitron kan trekke ut i yoghurten.
TIPS: Ikke kast en tom vaniljestang. Du kan koke den med f.eks. i en skalldyrbuljong (vanilje er en legendarisk parfyme til skalldyrbuljong) eller en vaniljekrem. Du kan stikke den ned i sukkerkrukken slik at duften forplanter seg der, eller du kan kjøre den i en blender med sukker så har du ditt eget hjemmelagde vaniljesukker.