Friske bær med vaniljeyoghurt, sitronmelisse og ristede nøtter

4 personer
Friske-bær-med-yoghurt,-citronmelisse--og-nødder_Lindahls2201-1
Det du skal bruke
600 g friske blandede bær (jordbær, bringebær, rips eller blåbær)
Sitronmelisse
200 g blandede nøtter og kjerner (hassel, mandel, valnøtt, pistasj, solsikkekjerner og gresskarkjerner)
1 sitron
3 dl Salakis tyrkisk yoghurt 10 %
3 ss. melis
½ vaniljestang
Våre produkter
Det du skal lage
Friske bær med vaniljeyoghurt og ristede nøtter

Stek nøtter og kjerner på en varm panne slik at nøttene og kjernene blir gyllne. Avkjøl dem før de grovhakkes. Drysses over ved servering.

Kan lages i en større mengde og oppbevares i et glass – klart til å drysses over yoghurt, desserter eller salater.

Vaniljeyoghurt 

Del vaniljestangen, og skrap ut frøene, bland de med melisen Rør yoghurten med melis, finrevet sitronskall og sitronsaft. Rør godt. La kremen stå i 10-15 min. før du serverer, slik at smaken av vanilje og sitron kan trekke ut i yoghurten.

TIPS: Ikke kast en tom vaniljestang. Du kan koke den med f.eks. i en skalldyrbuljong (vanilje er en legendarisk parfyme til skalldyrbuljong) eller en vaniljekrem. Du kan stikke den ned i sukkerkrukken slik at duften forplanter seg der, eller du kan kjøre den i en blender med sukker så har du ditt eget hjemmelagde vaniljesukker.