Tyrkisk yoghurt med solbærsirup og eplekompott

4 personer
Salakis_Yoghurt_m_solbaersirup_1400x1400px
Det du skal bruke
100 g frosne solbær
50 g sukker
½ dl vann
6 dl Salakis tyrkisk yoghurt
Eplekompott:
4 epler
½ vaniljestang
4 ss sukker
½ dl vann
1 usprøytet sitron
Tørkede epler:
1 eple
1 ss flormelis
Våre produkter
Det du skal lage
Tyrkisk yoghurt med solbærsirup og eplekompott

Ha solbær, sukker og vann i en gryte og kok opp. Kok solbær i 5 min ved lav varme til de har smittet av litt saft. Sikt saften gjennom en finmasket sikt over en skål og mos solbærene lett med en skje, slik at all saften kommer med. Hell saften tilbake i gryten og kok til den har sirupkonsistens, ca. 3–5 min. Husk at sirup blir tykkere i konsistensen når den blir kald. Ha sirup i en skål og la den kjøle seg ned.

Rør yoghurt med solbærsirup slik at den blir lett blandet. Anrett yoghurt med eplekompott og de tørkede eplene på toppen.

Eplekompott:
Tøm eplene for kjernehus og skjær ut eplene i grove terninger. Ha epleterningene i en gryte, del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha det i gryten sammen med sukker, vann, saft og finrevet sitronskall. Kok opp gryten og kok eplene under et lokk i ca. 5 min til det blir en kompott. Husk å røre et par ganger i kompotten mens den koker. Ta gryten av varmen og la kompotten kjøle seg ned. Smak ev. til med ekstra sukker og sitron.

Kompott kan selvsagt lages i en større porsjon og noen dager i forveien. Oppbevares i kjøleskapet.

Tørkede epler:
Skjær eplet i svært tynne skiver. Bruk en mandolin eller en skarp kniv. Legg epleskivene på et stykke bakepapir, ha i flormelis i en sikt og dryss epleskivene med et tynt lag flormelis. Ha epleskivene på en stekeplate og tørk eplene i ovnen i 1–1 1/2 time ved 80–100 grader til skivene er helt sprø. De tørkede eplene kan selvsagt lages i en større porsjon. Hvis de oppbevares i en lufttett boks, har du en lett snack i flere dager.