Grillet laks med gressløkskrem, agurk, reddik og kjørvel

4 personer
Grillet-laks-med-purløgscreme,-agurk,-radise-og-dild_Lindahls2210 Grillet-laks-med-purløgscreme,-agurk,-radise-og-dild_Lindahls2210
Det du skal bruke
4 stk lakseskiver med skinn
1 agurk
16 reddiker
½ dl epleeddik
½ dl kaldpresset rapsolje
1 ss akasiehonning
Salt og pepper
1 ss olivenolje
½ bunt kjørvel
4 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 ss sennep
1 økologisk sitron
1 ts akasiehonning
1 bunt gressløk
Våre produkter
Det du skal lage

Skrell agurken og skrap ut kjernen med en skje, skjær den i grove biter. Rens reddikene og del dem på langs. Kok opp eddik, rapsolje, honning, salt og pepper i en kjele. Hell laken over agurken og reddikene og la det trekke 5-10 min. så de blir varme men fortsatt sprø.

Vend laksebiffene med olivenolje og krydre med salt og pepper

Grill laksebiffene på en varm grill eller i en grillpanne. Stek først skinnsiden i ca. 2-3 min., og vend deretter laksen og grill dem i 1-2 min. så de blir flotte og sprø på yttersiden og saftige i midten. Server dem med de varme syltede grønnsakene og gressløkkrem. Pynt med kjørvel. Server med godt brød til.

Gressløk-krem

Bland yoghurt, sennep, finrevet sitronskall og sitronsaft, honning, salt og pepper. Rør til en glatt krem.

Skjær gressløk fint i små biter og rør den godt inn slik at gressløken blir jevnt fordelt i kremen.

Gressløkkremen kan også brukes som dressing til kaldrøkt laks eller annen kald fisk, i en sandwich eller til salat eller stekte rotfrukter.