Rør yoghurt, olivenolje, eddik, hvitløk og krydder godt sammen til en marinade. Legg kalvekjøtt i og vend det godt rundt. La kjøttet marinere 2-3 timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
Legg trespydene i bløt i 30 min. så de ikke brenner når de skal grilles.
Tre kjøttstykkene på spydene. Grill spydene i ca. 2 min. på hver side på en svært varm grill eller grillpanne så spydene får en flott steke skorpe og samtidig blir saftige i midten.
Server spydene helt nygrillede, med kikertsalaten og brød til.
Kikertsalat
Hell av vannet og skyll kikertene godt.
Ha kikertene i en kjele dekket med kaldt vann. La kikertene småkoke i 35-45 min., til de er møre.
Sil kikertene, så vannet renner godt av. Legg de så over i en bolle.
Kjør yoghurt, hvitløk, basilikum (spar litt blader til å drysse på til slutt), olje, finrevet skall og saft fra sitron, salt og pepper til en grønn krem i en blender.
Del tomatene og vend kikerter og tomater med basilikumkrem..
Smak til med litt ekstra salt og pepper, om nødvendig.
Server kikertsalaten til de grillede spydene og dryss med litt basilikum på toppen.