Grillet spisskål med lett musling-blanquette

4 personer
Muslingeblanquette-og-grillet-spidskal_Lindahls2205
Det du skal bruke
1 stor spisskål
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 kg feske blåskjell
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
5 kvister timian
1 dl eplemost
1 øl (33 cl)
30 g smør
1 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 bunt estragon
Våre produkter
Det du skal lage

Fjern de ytterste bladene fra kålen som ikke er så fine, og del kålen på langs i 8 ”båter” slik at det sitter litt stilk på båtene slik at bladene sitter sammen. Vend kålen i litt olivenolje, salt og pepper. Grill kålen på en varm grill, eller grillpanne. Stekes i en varm stekepanne i 1-2 min. på hver side. Det viktigste er at kålen får lett svidde kanter og får litt grillet smak men fortsatt er sprø. Ta kålen av grillen/pannen og legg den på et fat eller tallerken. Hell over den varme musling-blanquetten og server straks.

Blåskjellragu

Rens blåskjellene og sjekk at de er friske. Hvis det er noen som er åpne og ikke vil lukke seg, er de døde og skal kastes.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha olivenolje, løk og timian i en varm kjele og la det surre i et par minutter uten at løken tar farge. Legg i blåskjellene, tilsett eplemost og øl. Legg på lokk og la blåskjellene dampe i 2-3 min., til de har åpnet seg. Ta kjelen av platen, hell væsken fra blåskjellene over i en annen kjele og kok inn væsken til halvparten. La blåskjellene stå i kjelen og avkjøles litt før de tas ut av skallet. Legg de pillede blåskjellene i en skål. Når blåskjell-væsken er redusert til halvparten, tilsettes smør i terninger og yoghurt under grundig omrøring til en glatt saus. Væsken skal være varm, men den må ikke koke, da skiller den seg.

Smak til med salt og pepper. Bland blåskjellen med sausen og hell det over den varme grillede spisskålen, dryss med litt finhakket estragon.

Server den som en forrett eller en lett lunsjrett, eller som en del av en buffet.