Grøt på havre og quinoa med bærkompott, ristede nøtter, kjerner og yoghurt

4 personer
Grod-på-havre-og-quinoa-med-baerkompot-og-yoghurt_Lindahls2099-1 Grod-på-havre-og-quinoa-med-baerkompot-og-yoghurt_Lindahls2099-1
Det du skal bruke
5 dl vann
1 dl øl
1 dl god eplemost
3 dl havregryn
1 dl sort quinoa
Salt
15 g smør
2 dl Lindahls gresk yoghurt
200 g blandede nøtter (hassel, mandel, valnøtt eller pistasj)
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
300 g blandede stikkelsbær og rips
100 g sukker
½ økologisk sitron
1 vaniljestang
Våre produkter
Det du skal lage

Hell vann, øl og eplemost i en kjele og kok opp. Ha i havregryn, quinoa og salt.  Rør godt og la det koke i 10-15 min. til en jevn grøt. Ta kjelen av platen og tilsett smør og ev. litt ekstra salt.

Server den god og varm med bærkompott og yoghurt på toppen.

Ristede nøtter og kjerner

Legg nøtter og kjerner i en ildfast form og stek dem i ovnen på 150º i 10-15 min. til nøttene og kjernene blir gyllne. Ta formen ut av ovnen og avkjøl dem før de grovhakkes. Dryss nøtteblandingen over grøten ved servering.

Kan lages i en større mengde og oppbevares i et glass – klart til å drysses over yoghurt, desserter eller salater.

Bærkompott

Skyll bærene, og fjern blomster og stilker. Hell stikkelsbærene i en kjele med sukker, finrevet sitronskall og sitronsaft. Del vaniljestangen i 2, skrap ut frøene, og legg stangen og frøene i kjelen sammen med bærene.

Legg på lokk og kok opp. La bærene småkoke i 10-15 min. ved lav varme. Tilsett de friske ripsene og gi det hele et oppkok og la det hele koke i 2-3 min. Avkjøl. Server kompotten i en skål ved siden av til grøten.

TIPS: Alle slags bær kan brukes.