Yoghurt med blåbær, chiafrø og müsli

4 personer
Yoghurt-med-blaabaer,-chiafro-og-müsli_1400x1400px Yoghurt-med-blaabaer,-chiafro-og-müsli_1400x1400px
Det du skal bruke
2 ss chiafrø
2 dl soyadrik
4 dl Salakis gresk yoghurt
200 g blåbær
Müsli:
400 g speltflak eller havregryn
100 g mandler, grovhakket
200 g kokosflak
30 g smør
100 g honning
100 g tørkede blåbær
Våre produkter
Det du skal lage

Ha chiafrø og soyadrik i en skål, dekk til med film, sett i kjøleskapet og la det stå til neste dag (ca. 12 timer).

Ta ut skålen og rør grøten godt, slik at den blir jevn og glatt.

Ha vekselvis chiagrøt, yoghurt, müsli og blåbær i et glass, slik at det blir noen fine lag, frem til all yoghurten og chiagrøten er brukt opp. Dryss müsli på toppen til slutt og pynt gjerne med litt sitronmelisse eller en annen grønn urt.

 

Müsli:
Bland sammen speltflak, hakkede mandler, kokosflak. Varm opp smør og honning og hell det over, det tørre og rør godt . Hell det hele ut på en stekeplate med bakepapir og sett deretter stekeplaten i ovnen ved 150o i 10–15 min, rør i müslien et par ganger mens den stekes, helt til den har en flott gylden farge. Ta müslien ut av ovnen og la den kjøle seg.

Oppbevar müslien i et lufttett glass eller boks.