Kremet byggotto med spinat, sopp og parmesan

4 personer
Cemet-bygotto-med-spinat,-svampe-og-parmesan_Lindahls2162 Cemet-bygotto-med-spinat,-svampe-og-parmesan_Lindahls2162
Det du skal bruke
100 g perlebygg
7½ dl grønnsaksbuljong eller vann
50 g revet parmesan
1½ dl Salakis tyrkisk yoghurt
200 g sopp, sjampinjong, østerssopp
100 g frisk babyspinat
10 g smør
Havsalt og pepper
Epleeddik
Våre produkter
Det du skal lage

Ha perlebygg og buljong/vann i en kjele, kok opp, og når det koker, fjernes det hvite skummet på toppen. Skru ned varmen, og la det hele små koke i 20-25 min., til de er møre, og nesten all buljongen/vannet er kokt inn.

Rør inn revet parmesan og yoghurt i byggrynene, slik at den får en lett kremet konsistens à la risotto.

Rens soppene, og skjær dem ut i litt mindre biter, stek dem i litt smør på en stekepanne i 2-3 min. til de blir gyllne. Krydre med salt og pepper.

Vask og rens spinaten. Skjær den i fine strimler, og vend stekt sopp og spinat godt rundt i byggottoen. Smak til med salt, pepper og et par dråper eddik slik at balansen blir riktig.

Server byggottoen straks, slik at den er varm, myk og kremet – enten som forrett, lunsjrett eller tilbehør til fisk eller lyst kjøtt.