Yoghurt med rabarbrakompott og ristet bokhvete

4 personer
Yoghurt-med-rabarberkompot-og-ristet-boghvede_Lindahls2092 Yoghurt-med-rabarberkompot-og-ristet-boghvede_Lindahls2092
Det du skal bruke
8 dl Lindahls tyrkisk yoghurt
50 g hel bokhvetegryn
500 g rabarbra
150 g sukker
1 vaniljestang
Skall og saft av ½ sitron.
Våre produkter
Det du skal lage

Hell bokhvetegrynene i et ildfast fat og stek dem i ovnen i 15-20 min. på 150º til de blir gyldne. Ta formen ut av ovnen og avkjøl.

Rabarbrakompott

Skyll og rens rabarbraen. Skjær den i biter på 2-3cm. Bland rabarbrabitene med sukker, vaniljefrø, revet sitronskall og sitronsaft. Stek dem i ovnen på 150 grader i 20-25 min. Avkjøl, og rør sammen rabarbraen. Server den med yoghurt og ristet bokhvete på toppen.

Resten av kompotten kan du oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet i ca 2 uker.