Dag 1
Rist krydderne på en tørr panne til de popper, og knus dem i en morter. Bland dem med yoghurt, olje, revet sitronskall, finhakket hvitløk og ingefær.
Vend kjøtt i krydderblandingen, og la det ligge i marinaden i 12-24 timer i kjøleskapet.
Dag 2
Brun kjøttet godt i rapsolje i en varm jerngryte. Krydre med salt og pepper. Rens løk, stangselleri og fennikel, og skjær disse i grove terninger. Bland dem med kjøttet. La grønsakene brune med i ca. 1 min. og tilsett deretter buljong.
Sett jerngryten i ovnen ved 150 grader i ca. 1½ time. Det er lurt å røre litt rundt i retten et par ganger under tilberedningen. Skjær aprikosene i terninger og la dem braisere med de siste 15-20 minuttene av tiden i ovnen.
I mellomtiden klargjøres grønnsakene – de skal ned i gryten helt til slutt. Vask og skrubb gulrøtter og neper, skjær dem ut i grove biter. Vend dem sammen med finhakket mynte og kjørvel, honning, finrevet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Ha dem i gryten og la dem koke med de siste 5 minuttene.
Ta gryten ut av ovnen, og server det hele sammen med brød og bulgur eller ris.