Gryte med kalv, nye grønnsaker, mynte og yoghurt

4 personer
Tagine-med-kalv,-nye-grønsager,-mynte-og-yoghurt_Lindahls2223
Det du skal bruke
3 stjerneanis
1 stang kanel
1 ss fennikelfrø
1 tørket chili
1 ss korianderfrø
2 dl Salakis tyrkisk yoghurt
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 bit fersk ingefær
Finrevet skall av 1 økologisk sitron
800 g kalvekjøtt i terninger 3x3 cm
2 ss rapsolje
Havsalt og pepper
2 løk
2 fennikel
4 stilker stangselleri
1 liter kalvebuljong eller vann
50 g tørkede aprikoser
8 små nye gulrøtter med grønt
4 neper
½ bunt mynte
1 bunt frisk kjørvel eller koriander
1 ss akasiehonning
Våre produkter
Det du skal lage

Dag 1

Rist krydderne på en tørr panne til de popper, og knus dem i en morter. Bland dem med yoghurt, olje, revet sitronskall, finhakket hvitløk og ingefær.

Vend kjøtt i krydderblandingen, og la det ligge i marinaden i 12-24 timer i kjøleskapet.

Dag 2

Brun kjøttet godt i rapsolje i en varm jerngryte. Krydre med salt og pepper. Rens løk, stangselleri og fennikel, og skjær disse i grove terninger. Bland dem med kjøttet. La grønsakene brune med i ca. 1 min. og tilsett deretter buljong.

Sett jerngryten i ovnen ved 150 grader i ca. 1½ time. Det er lurt å røre litt rundt i retten et par ganger under tilberedningen. Skjær aprikosene i terninger og la dem braisere med de siste 15-20 minuttene av tiden i ovnen.

I mellomtiden klargjøres grønnsakene – de skal ned i gryten helt til slutt. Vask og skrubb gulrøtter og neper, skjær dem ut i grove biter. Vend dem sammen med finhakket mynte og kjørvel, honning, finrevet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Ha dem i gryten og la dem koke med de siste 5 minuttene.

Ta gryten ut av ovnen, og server det hele sammen med brød og bulgur eller ris.