Skjær auberginene i ca. ½ cm tykke skiver. Varm en stekepanne, ha i rikelig med olje og stek auberginene gyldne. Lag krydderblanding i en morter med: kanel, hvitløk, sitronskall, salt, timian og pepper. Stek løken gylden i en stekepannen. Tilsett kjøttet og brun det godt sammen med tomatpuré. Smak det hele til med krydderblandingen.
Hvit saus: smelt smør, ha i mel og rør det sammen. Spe med melken, litt av gangen, for å unngå klumper. Rør godt. Sausen skal småkoke i et kvarter. Tilsett parmesanost, og smak til med salt og pepper.
Moussakaen lages lagvis i en ildfast form: aubergine, kjøtt og saus. Spar ca. 3 dl saus til øverste lag, som piskes sammen med 2 egg og 2 dl yoghurt. Dryss tilslutt med brødkromme. Stek moussakaen i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter