Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Pisk egg og yoghurt sammen i en annen bolle. Ha i de tørre ingrediensene, og rør godt til røren er glatt. La den stå 10 min og svelle.
Stek pannekakene, i en stekpanne med litt olje og smør, på middels varme. Hell små klatter av røra i panna og stek dem i ca. 1–2 min på hver side til de får en flott gylden overflate.
Server de lune pannekakene med bringebærkremen, eplesirup og gresskarfrø.
Yoghurt-bringebærkrem:
Ha yoghurt i en bolle, tilsett melis, 100 g bringebær, finrevet skall og saft fra sitron og rør godt sammen til en vakker, rødlig krem. Resten av bringebærene bruker du til pynt.
Eplesirup:
Hell eplemost i en gryte og kok det inn til ca. det halve, slik at den får sirupkonsistens. Hakk gresskarfrøene lett og hell dem i sirupen. La sirupen avkjøles noe før den er klar til å bli helt over pannekakene.