Vask aprikosene, del dem og ta ut stenene. Legg aprikosene i en ildfast form med skjæreflaten opp.
Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ta dem i melisen, rør rundt og trykk godt med baksiden av skjeen slik at frøene kommer godt ut i melisen. Dryss aprikoser med vaniljemelisen. Bak aprikosene i ovnen på 100 grader i ca. 90 min. Server aprikosene med honning-yoghurt, mandler og sprø marengs.
TIPS: Aprikosene er også gode å bruke til yoghurten på frokostbordet.
Honningyoghurt
Bland alle ingrediensene godt samme. La kremen stå i 10-15 min. før du serverer den slik at smaken av honning og sitron kan trekke ut i yoghurten.
Marengs
Pisk eggehvitene stive med litt salt. Ha i melis litt av gangen, mens du fortsetter å piske, inntil du får en stiv og seig marengs.
Smør marengs ut i et tynt lag på et stykke bakepapir og stek dem i ovnen ved 100 grader i 2-3 timer, til den er helt tørr og sprø. Ta marengsen ut av ovnen og la den avkjøles litt før den brekkes ut i mindre stykker og serveres til de stekte aprikosene.