Stekte aprikoser med yoghurt, mandler og marengs

4 personer
Bagte-abrikoser_mispel-med-yoghurt,-mandler-og-marengs_Lindahls2242 Bagte-abrikoser_mispel-med-yoghurt,-mandler-og-marengs_Lindahls2242
Det du skal bruke
10-15 aprikoser
1 vaniljestang
3 ss melis
50 g mandler
3 dl gresk yoghurt
3 ss akasiehonning
1 økologisk sitron, saft og skall
2 eggehviter
1 klype salt
Våre produkter
Det du skal lage

Vask aprikosene, del dem og ta ut stenene. Legg aprikosene i en ildfast form med skjæreflaten opp.

Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ta dem i melisen, rør rundt og trykk godt med baksiden av skjeen slik at frøene kommer godt ut i melisen. Dryss aprikoser med vaniljemelisen. Bak aprikosene i ovnen på 100 grader i ca. 90 min. Server aprikosene med honning-yoghurt, mandler og sprø marengs.

TIPS: Aprikosene er også gode å bruke til yoghurten på frokostbordet.

Honningyoghurt 

Bland alle ingrediensene godt samme. La kremen stå i 10-15 min. før du serverer den slik at smaken av honning og sitron kan trekke ut i yoghurten.

Marengs

Pisk eggehvitene stive med litt salt. Ha i melis litt av gangen, mens du fortsetter å piske, inntil du får en stiv og seig marengs.

Smør marengs ut i et tynt lag på et stykke bakepapir og stek dem i ovnen ved 100 grader i 2-3 timer, til den er helt tørr og sprø. Ta marengsen ut av ovnen og la den avkjøles litt før den brekkes ut i mindre stykker og serveres til de stekte aprikosene.