Yoghurt med krydrede fikener

Yoghurt-med-krydrede-fikener_1400x1400px Yoghurt-med-krydrede-fikener_1400x1400px
Det du skal bruke
60 g bokhvetefrø
30 g linfrø
8 friske fikener
1 sitron
2 ss akasiehonning
1 ts fennikelfrø
5 laurbærblader
1 ts lakrispulver
Litt salt
6 dl Salakis tyrkisk yoghurt
Våre produkter
Det du skal lage

Legg bokhvetefrø og linfrø i bløt i litt vann og la dem ligge i 30 min. Del fikenene i to og legg dem i en ildfast form med snittflaten opp. Dryss over finrevet skall og saft fra sitron, honning og krydder. La fikenene stå i 10 min før de settes i ovnen. Stek fikenene i ca. 10 min ved 160o til de blir myke. Ta formen ut av ovnen og avkjøle de litt før du serverer.

Hell bokhvete og linfrø i en sikt og la dem renne godt av seg. Rist dem deretter på en tørr panne med litt salt til de begynner å poppe lett.

Server yoghurt med nybakte fiken og ett dryss med bokhvete- og linfrø.