Hell yoghurten i en skål, og ha i ½ dl sukker og vaniljesukker. Rør godt sammen og sett skålen i frysen. La yoghurten stå i ca. 1-1½ time, rør i den med jevne mellomrom. Pisk eggehvitene stive. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt og pisk til hvitene er seige og blanke. Ta yoghurten ut av frysen, vend forsiktig hvitene i isen og sett den tilbake i frysen.
La isen fryse i ca. 2-3 timer, til den er fast, men fortsatt har kremet konsistens. Hakk sjokoladen fint og legg den på et bakepapir, jevnt fordelt. Sett sjokoladen i ovnen og stek den på 180 grader i 7-8 min, til det smelter sammen og får en lett gyllen brun farge. Ta sjokoladen ut av ovnen og la avkjøl den. Knus sjokoladen til grovt ”pulver”.Server isen med de friske jordbær og den sjokolade pulveret.
Tips: Isen kan godt fryse lenger enn de 2-3 timene, men blir hard av at stå i flere dager.