Skrell agurken og skrap ut kjernen med en skje, skjær den i grove biter. Rens reddikene og del dem på langs. Kok opp eddik, rapsolje, honning, salt og pepper i en kjele. Hell laken over agurken og reddikene og la det trekke 5-10 min. så de blir varme men fortsatt sprø.
Vend laksebiffene med olivenolje og krydre med salt og pepper
Grill laksebiffene på en varm grill eller i en grillpanne. Stek først skinnsiden i ca. 2-3 min., og vend deretter laksen og grill dem i 1-2 min. så de blir flotte og sprø på yttersiden og saftige i midten. Server dem med de varme syltede grønnsakene og gressløkkrem. Pynt med kjørvel. Server med godt brød til.
Gressløk-krem
Bland yoghurt, sennep, finrevet sitronskall og sitronsaft, honning, salt og pepper. Rør til en glatt krem.
Skjær gressløk fint i små biter og rør den godt inn slik at gressløken blir jevnt fordelt i kremen.
Gressløkkremen kan også brukes som dressing til kaldrøkt laks eller annen kald fisk, i en sandwich eller til salat eller stekte rotfrukter.