Del blomkålen i små stykker på ca. 3 x 3 cm. Alt kan brukes (også stilken), skyll blomkålen i kaldt vann og la vannet dryppe av. Smør et ildfast fat med litt olivenolje og ha blomkål i fatet. Rør egg, yoghurt, fløte, halvparten av parmesanen, salatost og revet sitronskall, litt revet muskat, salt og pepper sammen til en eggemasse. Hakk opp estragon og ha halvparten i eggemassen.
Skjær brødet til grove terninger og dryss det over blomkålen, hell eggemassen utover og vend alt godt rundt slik at brødet og blomkålen får eggemasse på seg. Dryss den siste parmesanen på toppen og drypp med olivenolje.
Sett fatet i ovnen på 200 grader og stek i 15–20 min til eggemassen har satt seg og blomkålen og brødet er stekt gyllent og sprøtt.
Ta blomkålgrateng ut av ovnen og dryss med masse hakket estragon.
Grateng kan også lages med jordskokk, brokkoli, spisskål eller savoykål.