Kikertpannekake med agurk-/spinatsalat

4 personer
Salakis_Kikertpannekake_1400x1400px
Det du skal bruke
2 dl kikertmel
2 dl kaldt vann
Salt
1 ss olivenolje
Smør
Agurk-/spinatsalat:
2 dl Salakis tyrkisk yoghurt
1 ts akasiehonning
½ usprøytet sitron
2 ss olivenolje
1 ts røkt paprika
Salt
Pepper
1 agurk
100 g vasket babyspinat
100 g salatost
½ bunt mynte
½ bunt koriander
Våre produkter
Det du skal lage
Kikertpannekake med agurk-/spinatsalat

Hell kikertmel i en skål, tilsett vann litt av gangen under grundig pisking, slik at det ikke klumper seg. Tilsett salt og olivenolje og rør rundt. La deretter deigen stå og hvile i 30 min i kjøleskapet.

Smelt litt smør i en varm stekepanne. Hell en liten øse med pannekakerøre i pannen slik at den tynt dekker hele pannen. Drei pannen rundt for å fordele røra jevnt utover. Stek pannekakene på middelsvarme til røren har stivnet, vend og stek til den er lys brun på den andre siden også. Ta pannekakene av pannen og fortsett med resten av deigen.

Hold pannekakene varme til de skal spises. Kan også lages i forveien, og så varmes når de skal spises. Anrett de varme pannekakene med agurk-/spinatsalaten, salatost på toppen og masse grovt hakket koriander og mynte.

 

Agurk-/spinatsalat
Ha yoghurt i en skål og rør med honning, finrevet skall og saft fra en sitron, olje, røkt paprika, salt og pepper til en glatt krem.

Skrell agurk og del på langs, skrap ut frøene med en skje, skjær opp agurken i små stykker og ha i yoghurtkremen sammen med spinaten. Vend alt godt rundt.

Salaten er nå klar til å bli servert i de varme pannekakene. Tilsett ost og krydderurter på toppen.